Wednesday Feb 15, 2023

#2: Partners en opruimen

Als je samenwoont met iemand is het belangrijk dat je op één lijn zit wat betreft opruimen. Maar, dat is niet altijd zo makkelijk. Je hebt soms andere ideeën over wat opgeruimd is of je hebt andere verwachtingen van thuis zijn. Kortom: genoeg om over te praten. En hoe zorg je nou dat je het thuis opgeruimd krijgt met je partner in harmonie? In deze episode (39 minuten) praten we daarover. 

Wat is een partner? Onder ‘partner’ verstaan we alle huisgenoten waar je mee samenwoont. En als je alleen woont, zijn het de afspraken die je met jezelf maakt. Want, opruimen is ook een vorm van zelfzorg. 

We luisteren naar een aantal korte interviews en horen daarin de mening van Marvin, Janine, Tanit, Sophie, Sanna en Rob over opruimen en hun partners. Dank allemaal voor jullie medewerking. 

Meta en ik vertellen zelf over onze partners. En hoe opgeruimd of niet opgeruimd die zijn. 

We geven vier tips om met je partner aan de slag te gaan voor een opgeruimd huis. 

We behandelen 5 vragen van onze Insta volgers over opruimen met partners. Bij het luisteren van dit advies is het goed om te weten dat je laptops en andere technische apparaten heel goed kunt leeghalen van data, terugzetten op fabrieksinstellingen en dan kunt doneren aan een goed doel. Vernietigen van het apparaat zelf raden we alleen aan bij een losse harde schijf. 

Meer over het Endowment effect kun je lezen op deze site.

We geven twee tips deze maand over opruimen. Vertellen waar we vreugde hebben ervaren deze maand. En tenslotte geven we als tip dat je je partner niet kunt veranderen, maar wel kunt inspireren tot ander gedrag. Geef daarom zelf altijd het goede voorbeeld. 

De volgende episode nemen we op in maart en gaat over kleding! 

Met dank aan….

We hebben deze episode opgenomen in Amstelveen. Met dank aan Marc Brouwer die het technisch brein is van deze creatie en ons de juiste weg op dirigeert.

Heb je een vraag of opmerking over deze podcast of wil je in contact komen met ons, stuur dan een email naar opruimbesties@gmail.com of dm’s ons via https://www.instagram.com/opruimbesties/

Wie zijn de Opruimbesties?

Welkom bij Opruimbesties, dé maandelijkse podcast over opgeruimd leven met een glimlach. Elke aflevering bespreken oplossingen om je huis opgeruimd te krijgen én te houden. Tips van experts en jouw liefdevolle stok achter de deur.

Meta Wielage (Professional Organizer bij OrganizeNow) en Eva Kolk (Marie Kondo Consultant bij Organized by Eva) zijn twee organizers & opruimspecialisten uit Amstelveen en omgeving. Ze hebben hun werk gemaakt van opruimen bij mensen thuis. Zodat zij meer plezier en vreugde in hun huis kunnen ervaren. Zij doen dit nu al een paar jaar vol plezier en raken niet uitgepraat over opruimen. En je bent van harte welkom om mee te doen.

Meta Wielage https://organizenow.nl/

Eva Kolk https://organizedbyeva.nl/

Opruimbesties https://www.instagram.com/opruimbesties/

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20230822